top of page

Tehokas toukokuun päivä

Päivitetty: 17. huhtik. 2021

Eräänä päivänä toukokuussa sain työmaalleni avuksi kolme vapaaehtoistyöntekijää. Sinä päivänä olimme erittäin tehokkaita!


Aiemmin keväällä olin saanut lahjaksi 12 kuusenrunkoa. Yhdessä päivässä saimme kuorittua niistä yli puolet, sekä siirrettyä kaikki tontin laitaan kuivumaan. Ylemmässä kuvassa hirsi siirretään sopivalle kuorimiskorkeudelle ja sivulla näkyy kuoritut rungot.Nämä kuusenrungot olivat ihanan nopeita kuoria. Toisin kuin tonttini männyt, kuuset ovat suoria ja kuori irtosi paksuina liuskoina kuorimaraudalla ja käsin vetämällä. Kuusi on myös kevyempää kuin mänty, joten nämä hirret tulen käyttämään reciprocal-katon runkoon.

Alla olevassa kuvaassa on hienoa metsämuotia! :)


Männyn kuoren alta paljastuu

Ötököiden nakertama

Upea kaiverrusTämän kesän kuivuus on aiheuttanut monille, etenkin viljelijöille varmasti paljon haasteita. Minunkin arkeen kuivuus on vaikuttanut. Kasvimaata on saanut kastella päivittäin ja metsäpalovaara on pitänyt poissa nuotioilta. Mutta sammalen keräämiseen tämä on ollut oiva kesä.


Haluaisin käyttää talossani ylä- ja/tai alapohjan eristeenä sammalta. Taidan kirjoittaa sammalista vielä tarkemman blogipostauksen toisella kertaa, mutta nyt vain raapaisen aihetta.


Eristekäyttöön seinäsammal on ilmeisesti paras vaihtoehto ja sitä tarvitaan noin 40 cm alapohjaan ja mahdollisesti vielä paksumpi kerros yläpohjaan. Eli noin 40 m^2 taloon tarvitsen noin 40 kuutiota sammalta. Tähän mennessä minulla on kerättynä noin 2 kuutiota.


Ensimmäisessä kuvassa yllä on sammalen keräystä.

Toisessa kuvassa alla täytettynä pahvilaatikko ja sammalsäkki, jonka ompelin vanhoista verhoista.

Kolmannessa kuvassa matka kohti varastotilaa.


Ja tässä: Iloinen minä ja ystävät toimeliaan työpäivän päätteeksi!7 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page